Буквално тези дни упорито се заговори за връзката между БЦЖ-ваксината , която

...
Буквално тези дни упорито се заговори за връзката между БЦЖ-ваксината , която
Коментари Харесай

Най-сетне! Учени от САЩ потвърдиха действието на БЦЖ-ваксината в борбата с коронавируса:

Буквално тези дни настойчиво се заприказва за връзката между БЦЖ-ваксината , която у нас е наложителна, и честотата на случаите с коронавирус . Редица експерти се изрекоха ЗА и ПРОТИВ сходна взаимозависимост, само че не щеш ли от Съединени американски щати споделиха забавни резултати от осъществените там изследвания:

Специалисти от болничното заведение „ Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати откриха, че смъртността от COVID-19 в страните с всеобща имунизация срещу туберкулоза с БЦЖ, каквато е и България, е 5,8 пъти по-ниска.

Това съобщи в. „ Дейли мейл “.Учените са отстранили фактори като икономическо развиване на страните и % на възрастните от популацията, които биха трансформирали резултатите. Те са се спрели на смъртността на един милион поданици във всички страни, за които има задоволително данни – 50-те с най-вече случаи на заразяване. Връзката сред имунизацията с БЦЖ и по-ниската смъртност е „ забележима “.

За да понижат отклоненията, свързани с диференцираните криви на епидемията в другите страни, експертите са се спрели на дните след оповестяването на стотния инфектиран с новия ковид и по този начин са правили съпоставения на смъртните случаи и имунизационните стратегии с БЦЖ. Средната смъртност е варирала доста и съгласно икономическото класиране на страната. За страните с невисок междинен приход, висок междинен приход и висок приход тя е надлежно 0,4, 0,65 и 5,5 на милион.

По-високата смъртност в богатите страни съгласно учените „ опонира на интуицията “. Те не могат да я обяснят, само че припомнят за предходни проучвания, съгласно които смъртността от дихателни заболявания измежду по-бедните нормално е по-висока поради разнообразни социодемографски и стопански рискови фактори. Известно е, че заболяването ковид е по-опасна за хората над 65-годишна възраст, а те са по-малко в по-бедните страни.

Учените предизвестяват резултатите им да се възприемат деликатно, тъй като има няколко неща, които може да ги изкривяват. „ Въпреки тези възражения, противоположната връзка сред икономическото състояние и смъртността от COVID-19 и мощната екологична връзка с имунизирането с БЦЖ са завладяващи “, пишат учените.

Статия за проучването е оповестена в уеб страницата MedRxiv, само че не в списание, което изисква резултатите да бъдат тествани от експерти. Предишни проучвания откриха, че стогодишната ваксина срещу туберкулоза БЦЖ (Бацил на Калмет-Герен) укрепва имунната система. Как тъкмо става това, не е известно, само че евентуално тя ускорява вътрешните имунни механизми. Сред така наречен спомагателни резултати е и по-голямото предотвратяване от дихателни заболявания, което е прието от Световната здравна организация (СЗО).

Епидемиолози от Тексаския университет в Съединени американски щати също са открили, че в страни с стратегии за имунизация против туберкулоза, каквато е и България, има 10 пъти по-малко случаи на заразяване от ковид в съпоставяне със страни, в които тази стратегия не се ползва. Това оповестява The IrishTimes, базирайки се на проучването на експертите. В хода на разбора учените съпоставят степента на разпространяване и смъртността от COVID-19 и съществуването на стратегия за имунизация против туберкулоза в 178 страни.

„ За 15 дни заболеваемостта от COVID-19 бе 38 на милион в страни с имунизация БЦЖ, до момента в който честотата на заразяване от ковид при липса на такава стратегия бе 358 на милион. Смъртността е 4,28 на милион в страни с стратегии за БЦЖ и 40 на един милион в страни без такава стратегия „, споделя Пол Хегарти, един от откривателите.

Отбелязва се, че изследването е значително статистическо и е съпроводено от редица ангажименти, заради възможното съществуване на фактори, които попречват тълкуването на неговите резултати. Според Хегарти, с цел да се понижи вероятността от неточности, специалистите са преразгледали статистиката за заболеваемостта от COVID-19 и са създали съпоставения в другите страни. „ Не чакахме да забележим такава забележима разлика “, акцентира откривателят.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР